O MNIE
Dzień dobry!
Mam na imię Beata.
Blog "Stare Gary" powstał w październiku 2013 roku. Wcześniej, przez parę lat, robiliśmy z mężem zdjęcia naszych posiłków i umieszczaliśmy je na FB. Taka zabawa, żeby nie zapomnieć o zjedzonych smakołykach.
Przy tej okazji zorientowałam się, że brak mi przepisów do dań uwiecznionych na fotografiach, i choć były pyszne, trudno je powtórzyć. Tak więc blog stał się dla mnie, przynajmniej na początku, moją własną książką kucharską.
Przepisów przybywało, coraz większą przyjemność sprawiało mi robienie zdjęć - chociaż, nie ukrywam, najczęściej robię je komórką i bez większych przygotowań - gotuję wyłącznie dla nas, a nie na potrzeby bloga.
Jeszcze większą frajdą było uświadomienie sobie, że czasem ktoś tu zagląda, że przepisy się przydają i są inspiracją dla innych.
Blog się zmienia. Jakiś czas temu pojawiła się nowa zakładka w której umieszczam zdjęcia glinianych talerzy i innych przedmiotów przeze mnie wykonanych. To, że zaczęłam interesować się garncarstwem, też w pewien sposób powiązane jest z kulinariami. Lubię używać w kuchni własnoręcznie wykonanych kubków, misek, talerzy. Na dodatek pięknie prezentują się na zdjęciach.
Zapraszam na moją stronę na Facebooku - Salm Ceramics, gdzie możecie obejrzeć i kupić moje prace .
Znajdziecie u mnie mieszankę wszelkich przepisów. Gotuję po prostu to, na co mam akurat ochotę, czasem mignie mi gdzieś jakieś danie i wiem, że koniecznie muszę je zrobić, często próbuję odtworzyć smaki z podróży :)
Mam też dużą kolekcję książek kulinarnych przywiezionych z różnych zakątków Europy, one również są dużą inspiracją.
Staram się aby dania które gotuję były w miarę proste, zdrowe i ze składników dobrej jakości. Dlatego też piekę chleby na zakwasie, robię sery, przetwory, domowe lody i własne wędliny - również wędzone.
Ale jak większości z nas, zdarza mi się użyć kostek rosołowych, doprawić zupę na talerzu łyżeczką Maggi czy zjeść frytki w sieciówce.
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i że zostaniecie ze mną na dłużej.
Mam też dużą kolekcję książek kulinarnych przywiezionych z różnych zakątków Europy, one również są dużą inspiracją.
Staram się aby dania które gotuję były w miarę proste, zdrowe i ze składników dobrej jakości. Dlatego też piekę chleby na zakwasie, robię sery, przetwory, domowe lody i własne wędliny - również wędzone.
Ale jak większości z nas, zdarza mi się użyć kostek rosołowych, doprawić zupę na talerzu łyżeczką Maggi czy zjeść frytki w sieciówce.
Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla siebie i że zostaniecie ze mną na dłużej.
Beata
Twój blog jest świetny. Właśnie go odkryłam i już doczekać się nie mogę wypróbowania Twoich przepisów. :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, zapraszam do częstych wizyt ;) Smacznego gotowania ! Pozdrawiam
UsuńBeatko - piękne zdjęcia, pyszne potrawy i mnóstwo inspiracji kulinarno - ceramicznej! Super jest Twój blog!!!!
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło ;) Pozdrawiam!
Usuń