Spaghetti z serem Parmigiano Reggiano i pieprzem



Pyszny i błyskawiczny obiad. Makaron z serem i pieprzem, prościej się już nie da ;) 
Ważne, aby wybrać dobrej jakości spaghetti. Ser najsmaczniejszy będzie zestrugany z dużego kawałka, ale ostatecznie możemy go zastąpić tartym. Taki makaron z serem i pieprzem jest pożywny i bardzo smaczny, mimo że potrzebujemy tak niewielu składników. Bardzo polecam!


SPAGHETTI Z SEREM PARMIGIANO REGGIANO I PIEPRZEM - PRZEPIS

składniki 2 porcje
250 g spaghetti
60 g sera Parmigiano-Reggiano ( w kawałku lub struganego)
30 g masła
świeżo zmielony czarny pieprz
oliwa
natka pietruszki do podania

przygotowanie
Jeżeli ser jest w kawałku, należy go zestrugać,
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją, odcedzić, zostawiając szklankę wody z gotowania. Na dużej patelni rozpuścić masło, dodać ugotowany makaron, wymieszać aby nitki pokryły się masłem.Można dolać odrobinę wody z gotowania, jeśli makaron wydaje się nam zbyt suchy.  Dodać świeżo zmielony pieprz ( do smaku), wymieszać. Rozłożyć na talerze, posypać wiórkami sera, polać oliwą, przybrać natką pietruszki i podawać. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam

Copyright © 2013-2019 Stare Gary