Pasztet z perliczki

Pasztet z perliczki

Gotowałam rosół na perliczce - jest wyjątkowo smaczny. Zostało mi sporo gotowanego, perliczego mięsa. W ten sposób powstał  pasztet. Nie jestem pasztetowym specjalistą, pasztety robię rzadko, mimo iż bardzo je lubię. Tym razem udało mi się spisać ko…
Dorsz zapiekany z cebulą

Dorsz zapiekany z cebulą

W ramach propagowania portugalskich smaków, w Biedronce był do kupienia słynny bacalhau, czyli suszony i solony dorsz. Ten którego mogliśmy kupić w Biedronce był zasolony, wysuszony a następnie wymoczony w wodzie i zamrożony. Przyznaję, że mimo ogro…
Bułki z ricottą i oregano

Bułki z ricottą i oregano

Przepyszne, delikatne bułki, w formie supełków. Lekko pachną oregano, a dzięki  ricottcie   są wilgotne. Ciasto znakomicie  się  formuje, nie ma  najmniejszego problemu  ze zrobieniem supełków. Polecam, bo pyszne, najlepsze jeszcze ciepłe. Przepis z książki …
Gulasz z jeleniny

Gulasz z jeleniny

Zdarzyło mi się ostatnio kupić parę razy dziczyznę. Znalazło się i małe opakowanie jeleniny. Mięso zrobione według tego przepisu robi się bez problemu,  jest bardzo smaczne, a dodatkowo mamy sporą ilość świetnego, wyrazistego sosu. Podawałam jelenin…
Solianka

Solianka

Jakiś czas temu odwiedziliśmy jedną z łódzkich knajp, w której odbyły się słynne Kuchenne Rewolucje. Zjedliśmy całkiem smaczną domową, białą kiełbasę i spróbowaliśmy rosyjskiej, kwaśnej zupy -  solianki. Bardzo mi smakowała, postanowiłam więc taka z…
Copyright © 2013-2019 Stare Gary