Surowa kiełbasa w cieście francuskim
Świetne danie. Możemy taką zapieczoną kiełbasę podać na ciepło jako część obiadu, możemy podać jako przystawkę z sałatą. Smaczne i na ciepło i na zimno. A przy tym efektowne - bardzo polecam!
Inspiracja tutaj
Inspiracja tutaj
Składniki
ok 240 g - 2 wieprzowe surowe białe kiełbaski, obrane z flaka
1/2 łyżeczki nasion  kopru włoskiego  lekko podprażone i roztarte w moździerzu
szczypta płatków chili  (opcjonalnie)
1- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
gotowe ciasto francuskie ok 20 x 25 cm
1 łyżka musztardy pełnoziarnistej (dałam z czosnkiem niedźwiedzim)
1 żółtko do posmarowania
sezam lub mak, do posypania
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 200 st C. Wymieszać mięso z kiełbasy z  przyprawami i pietruszką. Rozwinąć ciasto, ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować  po środku,  wzdłuż, musztardą. Na musztardzie ułożyć wałek z mięsa . 
 
 

 
 
Wygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda pokrojone w plastry ...
OdpowiedzUsuńSuper przepis!
OdpowiedzUsuń