W WOLNOWARZE
Pomyślałam, że dań z wolnowaru jest już na blogu na tyle dużo, że warto dla nich stworzyć osobny spis. I oto jest.
MIĘSA
- Indycze golonki z warzywami
- Golonki indycze z warzywami II
- Kurczak z czosnkiem i kuskusem
- Kurczak długo pieczony z papryczką chipotle
- Kurczak w czerwonym curry
- Kurczak w winie i ziołach
- Kurczak z octem balsamicznym
- Kurczak curry
- Kurczak z czosnkiem, miodem i warzywami
- Kurczak z oliwkami - tagine
- Kurczak w porach
- Kacze nogi ze śliwkami
- Confit z kaczki w wolnowarze
- Perliczka z czosnkiem i sokiem pomarańczowym z wolnowaru
- Perliczka w winie
- Czulent z gęsiną z wolnowaru
- Pieczeń wołowa
- Pieczeń wołowa z musztardą z wolnowaru
- Gulasz wołowy po francusku czyli boeuf bourguignon
- Gulasz wołowy z kminkiem
- Gulasz wołowy z papryką
- Zrazy wołowe zwijane z suszonymi pomidorami
- Gulasz wołowy z grzybami
- Policzki wołowe z pieczarkami
- Aromatyczna wołowina z mleczkiem kokosowym
- gołąbki z wołowiną
- Policzki wieprzowe z cukinią z wolnowaru
- Policzki wieprzowe w cydrze
- Długo pieczona wieprzowina - pulled pork
- Golonka duszona z kapustą
- Powoli duszona wieprzowina z warzywami
- Żeberka wieprzowe z coca-colą
- Polędwiczka wieprzowa
- żeberka w kapuście
- Polędwiczka z octem balsamicznym
- Pulpety z cukinią w pomidorowym sosie z wolnowaru
- Kiszona kapusta z wieprzowiną po alzacku
- Polędwiczki w ziołach w wolnowarze
- Mięsne kulki z serem w sosie pomidorowym
- Jagnięcina zapiekana z warzywami - prawie mussaka
- jagnięcina z warzywnym gulaszem
- Gulasz barani w wolnowarze
- Duszona baranina z kiszoną cytryną
- Udziec barani w wolnowarze
- Udziec barani w sosie śmietanowym
- Gulasz z jelenia
- Gulasz z jelenia z pomidorami
RYBY I OWOCE MORZA
- Ośmiornica po galicyjsku
- Łosoś z sosem ogórkowym
- Łosoś z pesto
- Czosnkowe krewetki
- Kalmary duszone w wolnowarze
WARZYWA
- Warzywa długo duszone-jak briami
- Bigos wersja prosta
- Leczo
- Ciecierzyca duszona z pomidorami
- Kiełbaski z sosem z cukini, pomidorów i fenkuła
- Puree ziemniaczane z musztarda
- Fasola z kiełbasą
ZUPY
- Kapuśniak na golonce
- Zupa kalafiorowa
- Zupa cebulowa
- Zupa cebulowa z czerwonej cebuli
- Zupa z cieciorką i chorizo
- Zupa pomidorowa
- Ostra zupa z kurczakiem w meksykańskim stylu
- Rosół z kaczką w azjatyckim stylu
- Rosół z indyka i kurczaka
- Zupa gulaszowa
- Pieczarkowa przecierana
- Zupa z czerwonej soczewicy
- Pho z kurczakiem
- Krem z dyni i batatów w wolnowarze
- Z czarnej soczewicy z wolnowaru
- Z brązowej soczewicy z wędzonym boczkiem i grzybami
- Zupa z kurczakiem w azjatyckim stylu
- Zupa ogonowa z wolnowaru
Właśnie zamierzam kupić wolnowar i zastanawiam się nad wielkoscią..Napisz proszę jakiej pojemności jest twój .
OdpowiedzUsuńMój ma 3,5 litra, najprostszy z możliwych. Dla 3 - 4 osobowej rodziny idealny do szykowania mięs, kapusty itp. Trochę mały na gotowanie rosołu ( a wychodzi faktycznie świetny). Jednak częściej robię mięsa lub zupy które nie wymagają dużego, mięsnego wkładu, więc jestem zadowolona. No i jest dobrze jak może stać na blacie, zawsze pod ręką, a 6l to już chyba musi być bardzo duży. Polecam bo to bardzo wygodne urządzenie. Pozdrawiam
UsuńDziekuję.
UsuńSuuupeeerrr
OdpowiedzUsuń