RYBY I OWOCE MORZA
RYBY
ŚLEDZIE
- Białostockie śledzie z ogórkiem
- Śledzie z cebulką klasyczne
- Śledzie z żurawiną
- Rembertowskie śledzie majerankowe
- Śledzie korzenne z suszonymi śliwkami
- śledzie korzenne z pieprzem zielonym, kaparami i oliwkami
- Śledzie w czosnkowym sosie
- Śledzie w oleju z koperkiem i kaparami
- Marynowany śledź w oleju
- Śledzie korzenne po sułtańsku
- Łosoś z piekarnika
- Chowder łososiowy
- Makaron zapiekany z łososiem
- Gravlax w burakach czyli łosoś po szwedzku
- Tatar z łososia wędzonego
- Łosoś z sosem ogórkowym w wolnowarze
- Łosoś marynowany w cytrynie
- Łosoś pieczony z sosem chimichurri
- Łosoś wędzony na ciepło
- Zupa rybna
DORADA
DORSZ
- Dorsz pieczony z dodatkiem sherry
- Dorsz zapiekany z cebulą
- Dorsz zapiekany z ziemniakami,cebulą i oliwkami
- Pieczone filety z dorsza atlantyckiego z cytrynowym sosem
- Dorsz z imbirem i chili z piekarnik
SANDACZ
- Sandacz z ostrym maślanym sosem
- Sandacz pieczony z porami
- Pieczone filety z sandacza w azjatyckim stylu
- Duszone filety z sandacza z soczewicą
KROKIETY, KOTLETY ITP
- Rybne krokiety z dorsza
- Kotlety rybne z pieczonego dorsza
- Krokiety z wędzonej makreli
- Kotlecik z tuńczyka w oleju z ostrym sosem
- Kotleciki z łososia surowego
- Farfalle z sosem szpinakowo łososiowym
- Zapiekanka rybna - fish pie
OWOCE MORZA
OŚMIORNICA
- Ośmiornica duszona w porto i pieczona z ziemniakami
- Ośmiornica po galicyjsku
- Ośmiornica duszona z batatami i pomidorami
- Sałatka z małych ośmiorniczek
- Ośmiornica marynowana w occie
- Sałatka z marynowaną ośmiornicą
- Ośmiornica z ryżem zapieczona w piekarniku
- Sałatka z ośmiornicy i ziemniaków
- Krewetki z czosnkiem
- Krewetki z sosem z awokado
- Krewetki grillowane z rozmarynem i czosnkiem
- Krewetki w czosnku z grilla
- Krewetkowe saganaki
- Kapusta Pak choi z krewetkami
- Czosnkowe krewetki w wolnowarze
- Gotowane krewetki argentyńskie z awokado
- Krewetki po kubańsku
- Krewetki z sherry zapiekane w piekarniku
- Koktaj krewetkowy
- Małże z chili i bazylią
- Małże w białym winie
- Muszle z sosem maślano czosnkowym
- Zapiekane omułki z ziemniakami
- Makaron z atramentem kałamarnicy i z muszlami
- Faszerowane małe kalmary
- Kalmary faszerowane po włosku z grilla
- Kalmary w sosie pomidorowym
- Małe kalmary faszerowane fetą
- Kalmary duszone w wolnowarze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam