DANIA Z WARZYW
* LUB Z NIEWIELKIM DODATKIEM MIĘSA *
PLACKI WARZYWNE
- Placuszki z cukinii
- Placki z cukinii z piekarnika
- Placki z cukinii z cebulą i jogurtem
- Placuszki z pieczarek
- Tortilla pieczona w piekarniku
- Tortilla z jarmużem
- Tortilla ze szparagami
- Placki z cukinii 2
POZOSTAŁE
- Pieczona fasola
- Curry ze swieżym szpinakiem i cieciorką
- Ziemniaki pieczone dwa razy
- Bigos wersja prosta
- Frittata ze szpinakiem chorizo i soczewicą
- Zapiekanka z kaszą jarmużem i chorizo
- Makaron zapiekany z karczochami
- Faszerowana dynia
- Super grzanka czyli grzybowe Croque Monsieur
- Warzywa długo duszone czyli prawie briami
- Bób z chorizo i winem
- Dynia faszerowana z boczkiem
- Risotto ze szparagami miętą i cytryną
- Zielone szparagi w cieście francuskim
- Zielone szparagi z chili i szalotką
- Białe szparagi gotowane
- Grillowane zielone szparagi z oliwą, cytryną i parmezanem
- Białe szparagi z sosem miętowo maślanym
- Zielone szparagi zapiekane pod beszamelem
- Bulgur ze szparagami i cytrynową oliwą
- Makaron z cukinii z zielonymi szparagami
- Szparagi po polsku z białym sosem
- Ryżowe kulki ze szparagami
- Pasztet z cukinii
- Leczo czyli warzywa z wolnowaru
- Soczewica z warzywami i pesto
- Papryki faszerowane ryżem II
- Faszerowane papryki z mięsem
- Papryki faszerowane kaszą bulgur
- Papryki faszerowane ryżem i ziołami
- Papryki faszerowane ryżem i jagnięciną
- Faszerowane kabaczki i cukinie
- Pieczone papryki ze szpinakiem
- Papryki faszerowane szpinakiem
- Długie papryki faszerowane ricottą
- Papryki faszerowane kaszą pszenną
- Papryki faszerowane fetą
- Zapiekany bakłażan
- Bakłażany alla parmigiana
- Caponata czyli warzywa po włosku
- Bakłażany i cukinie faszerowane fetą i szpinakiem
- Przypieczony bakłażan z fetą i olejem harissowym
- Cukinie faszerowane baraniną i fetą
- Cukinia z czosnkiem i pietruszką
- Kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą
- Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i kiszoną kapustą
- Placki kartoflane z łososiem
- Placki ze słodkich ziemniaków z pesto
- Ziemniaki pieczone dwa razy
- Ziemniaki zapiekane z serem i boczkiem
- Gołąbki z ziemniakami w liściach kiszonej kapusty
- Pieczone ziemniaki z czosnkiem tymiankiem i boczkiem
- Pyry z gzikiem - regionalne smaki luty
- Frytki z podgotowanych ziemniaków
- Makaron z cukinii z bazyliowym pesto
- Placek z kalafiora z dodatkami
- Kotleciki z komosą ryżową i czosnkiem niedźwiedzim
- Kapusta zapiekana z kaszą i boczniakami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam