MIĘSA WSZELAKIE
WOŁOWINA, CIELĘCINA
- Rostbef długo pieczony
- Tatar
- Pieczeń wołowa
- Stek z rostbefu z patelni grillowej
- Gulasz wołowy - boeuf bourguignon
- Gulasz wołowy z kminkiem
- Stek z antrykotu z patelni
- Burgery wołowe z ostrym sosem pomdorowym
- Wołowina z pastą fasolową i pak choi
- Pieczeń wołowa w wolnowarze
- Meksykański klops
- Stek wołowy z sosem chimichurri
- Policzki wołowe w winie
- Policzki wołowe z pieczarkami z wolnowaru
- Rostbef wołowy z czosnkiem pieczony
- Burger wołowy III
- Burger wołowy z bekonem, serem i szybkim sosem pomidorowym
- Burgery wołowe z jalapeno i wasabi
- Wołowe szaszłyki ze skrawków stekowych
- Carbonada - wołowina duszona w piwie
- Rostbef z grilla
- Bitki wołowe z grzybami z szybkowaru
- Gulasz wołowy z cebulą i czosnkiem
- stek wołowy w marynacie
- Gulasz wołowy z papryką z wolnowaru
- Pieczeń wołowa z łopatki w garnku rzymskim
- Pieczeń wołowa w słoninie w garnku rzymskim
- Pieczeń wołowa z kminkiem
- Pieczeń wołowa z musztardą z wolnowaru
- Gulasz wołowy z grzybami z wolnowaru
- Goleń wołowa z czerwonym winem w garnku rzymskim
- Aromatyczna wołowina z mleczkiem kokosowym z wolnowaru
- Zrazy wołowe zwijane z szybkowaru
- Zrazy wołowe zwijane z suszonymi pomidorami, w wolnowarze
- Flaki z parmezanem
- gołąbki z wołowiną z wolnowaru
- Eskalopki cielęce z szynką parmeńską i szałwią
- Cielęcina w sosie sardelowym
- Osso Bucco
WIEPRZOWINA
Mielone
- Klopsiki wieprzowe w sosie curry
- Kotlety mielone
- Mielona karkówka na szpadkach - grill
- Gołąbki z kaszą gryczaną i wieprzowiną
- Mini burgery wieprzowe
- Mielonka bosmańska
- Pulpety w sosie pomidorowo paprykowym
- Kiszona kapusta z wieprzowiną po alzacku - z wolnowaru
- Klops wieprzowy
- Mięsne kulki z serem w sosie pomidorowym z wolnowaru
- Gołąbki z ryżem w kapuście włoskiej i pomidorac
- gołąbki z kaszą gryczaną z szybkowaru
- Rolada z poledwiczką wieprzową
- Pulpety z cukinią w pomidorowym sosie z wolnowaru
- Klopsy z białej kiełbasy w sosie pomidorowym
Pieczenie
Polędwiczka
- Polędwiczka wieprzowa z farszem szpinakowym i chorizo
- Rolada wieprzowa z rukkolą i suszonymi pomidorami
- Kotleciki z polędwiczki wieprzowej
- Polędwiczka wieprzowa faszerowana
- Polędwiczka z wolnowaru z octem balsamicznym
- Polędwiczki w ziołach w wolnowarze
- Polędwiczki wieprzowe z octem balsamicznym i kaparami
- Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej z papryką
- Polędwiczka wieprzowa w szybkowarze
Policzki wieprzowe
Szynka
Schab
- Wieprzowe kotlety z pieczarkami
- bifana czyli wieprzowina po portugalsku
- Bardzo czosnkowy schab w ziołach
- Kotlety schabowe z serem z piekarnika
- Kotlety schabowe z kostką z serem i pesto
- Schab z kostką z patelni grillowej
- Schab z kostką w cytrusowej marynacie z grilla
- Kotlety schabowe z farszem z surowej białej kiełbasy
Karkówka
- Karkówka wieprzowa w ostrej marynacie
- Karkówka w marynacie z pietruszki i czosnku
- Pieczona karkówka wieprzowa QAFP w sosie śliwkowym
- Karkówka w ostrej marynacie na grill
- Kotlety z karkówki, panierowane
- Kotlety z karkówki w porach i cebuli pieczone w garnku rzymskim
Inne
- Golonka duszona z kapustą w wolnowarze
- Powoli duszona wieprzowina z warzywami
- Żeberka wieprzowe z coca-cola z wolnowaru
- żeberka w kapuście z wolnowaru
- Surowa kiełbasa w cieście francuskim
- Kassler czyli peklowana wieprzowina pieczona z kiszoną kapustą
JAGNIĘCINA, BARANINA
- Gołąbki z młodej kapusty z jagnięcina i kaszą bulgur
- Tatarskie gołąbki z baraniną
- Jagnięcina pieczona z ziemniakami
- Ostre kotleciki jagnięce czyli kofta kebabs
- Placek pasterski czyli shepherds pie
- Turecka pizza czyli lahmacun
- Jagnięcina z warzywnym gulaszem
- Ziemniak zapiekany z dodatkami czyli kumpir
- Jagniecina zapiekana z warzywami czyli mussaka w wolnowarze
- Szaszyki z jagnięciny - sis kebab
- Długo pieczona łopatka jagnięca
- Jagnięcina długo pieczona
- Ciecierzyca z jagnięciną
- Faszerowany bakłażan
- Jagnięce mielone kotleciki czyli kofte
- Gulasz z baraniny
- Jagnięce kotleciki bez kości
- Steki jagnięce
- Jagnięce kotleciki z kością
- Jagnięce kotleciki z kością z wolnowaru
- Kleftiko czyli jagnięcina pieczona w pergaminie
- Burgery jagniece
- Barania łopatka długo pieczona
- Gulasz barani w wolnowarze
- Czosnkowa baranina w pergaminie
- Duszona baranina z kiszoną cytryną w wolnowarze
- Baranina w stylu bliskowschodnim
- Aromatyczna baranina z ciecierzycą z szybkowaru
- Gulasz barani w szybkowarze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarze. Jeśli zostawiasz komentarz jako użytkownik anonimowy, podaj, proszę, imię lub pseudonim. Pozdrawiam